Jel ve Akrilik Tırnak Farkı

Jel ve Akrilik Tırnak Farkı

Amasya Elması mı, Karaman Elması mı? Elma var. Elma var. Amasya elması, orta büyüklükte, sert, tatlı, sulu ve güzel bir kokuya sahipken Karaman elması yeşil görüntüsü ile sıklıkla Arjantin elması ile karıştırılır. Arjantin elmasına göre daha küçük ve yumuşak yeşil kabukludur. Elma da nereden çıktı demeyin. Her elmayı birbirinden ayıran ince detayları ve farklı özellikleri olduğu gibi protez tırnaklarda birbirinden farklıdır. Protez tırnaklar, tırnağın üretiminde kullanılan hammaddeye göre akrilik ve jel tırnaklar olmak üzere ikiye ayrılır. Peki, aralarındaki fark nedir?

Jel Tırnak ve Akrilik Tırnak Arasındaki Farklar

  • Öncelikle hem akrilik hem de jel protez tırnakları istediğiniz zaman çıkarılıp takılabilen takma tırnaklardan ayırmak gerekir. Akrilik ve jel tırnaklar, uygulanması ve çıkarılması uzman kişiler tarafından yapılan ve hatta yapılması gereken, ehil ellerde ve doğru yapıldığı takdirde 3-4 hafta boyunca rahatlıkla kullanabileceğiniz tırnaklardır.
  • Akrilik tırnakların kullanımı daha eskilere dayanır. Akrilik tırnak, akrilik pudra ve sıvı akrilik karıştırılarak elde edildiği için bu adı almış ve böylece daha koyu kıvamlı bir madde edilmiştir. Jel tırnak ise sıvıdan daha yoğun, saydam ve pelte kıvamındadır.
  • Akrilik tırnak jel tırnaklara göre daha yoğundur. Çok sert darbelere maruz kalmadığı sürece kolay kırılmaz ve dayanıklıdır. Jel tırnaklar, akriliğe göre kıvamı daha akışkan olduğu için darbelere karşı fazla dayanıklı değildir. Jel ile görüntü itibari ile daha ince tabakalı tırnaklar yapabilirsiniz. Fakat bu da protez tırnaklarınızın kırılma riskini artırır.
  • Her iki tırnağında hazırlık aşamaları benzerlik gösterir. Öncelikle tırnak üzerindeki oje ve diğer kalıntıların temizlenmesi, uygulama için tırnağın üst tabakasının törpülenerek işlem için hazırlanması gerekir. Bu işlem sırasında, uygulayıcının el becerisi ve tecrübesi öne çıkar. İşlemin uygulandığı kısım tırnağın ölü hücrelerinin olduğu kısımdır. Hiçbir şekilde canınızın yanmaması gerekir. Canınızın yanması tırnağın sinir hücrelerinin olduğu canlı kısımlarının etkilendiğini gösterir ki buda acı hissetmenize yol açar. Eğer işlem sırasında canınız yanarsa uygulayıcıdan hemen işlemi durdurmasını istemeli ve kontrollü şekilde devam etmesini sağlamalısınız.
  • Hazırlık aşamasından sonra, akrilik tırnak takılacaksa, akriliğin tırnak üzerinde daha kolay tutunabilmesini sağlamak için özel sıvılar kullanılır. Ardından bir fırça yardımı ile sırası ile önce akrilik sıvısına daha sonra akrilik tozuna batırılarak madde tırnak üzerine sürülür ve kuruması beklenir. Son aşamada tırnak törpülenir ve üst kısımdaki pürüzler düzeltilir. Jel kullanımında ise temizlik ve hazırlık aşaması aynı olup, bunların ardından uygulanan jelin lamba ısısı altında hızlı kuruması sağlanır. Her iki uygulamada da tüm işlem yaklaşık 1 saatlik bir sürede tamamlanır.
  • Uygulamanın ardından protez tırnaklarınızı aşağı yukarı 4 hafta kadar ekstra bakıma gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Hem akrilik hem de jel protez tırnaklar sayesinde daha bakımlı, güzel tırnaklara kavuşabilir, üstelik ojelerim soyuldu mu endişesi yaşamadan güzelliğin ve rahatlığın keyfini çıkarırsınız.

Detaylı Bilgi İçin

Detaylı bilgi için Protez Tırnak Eğitimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.